Δεν φαντάζεσαι τι έκαναν οι γιαγιάδες παλιότερα για να μην ξινίζει η σάλτσα στα μακαρόνια. Αυτό είναι το μυστικό τους κι έχει κύριο συστατικό την μαγειρική σόδα!
Η ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την όξινη γεύση. Για να μη βγει λοιπόν ξινή η σάλτσα, το καλύτερο είναι να προσθέσεις μια πρέζα μαγειρικής σόδας.
«Ανάμειξε απλώς 1/4 ή 1/2 από ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε για λίγα λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί το όξινο από τη γεύση»…
athensmagazine.gr