Ποιος δεν θα ήθελε να φτιάξει χωρίς ιδιαίτερο κόπο (και χρόνο) ένα γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά, τρία – τέσσερα το πολύ και χωρίς να διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες στη ζαχαροπλαστική;
Υλικά
- 2 και 1/2 φλιτζάνια γάλα συμπυκνωμένο (800 ml)
- 3/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού (180 ml)
- 250 γρ μπισκότα κανέλας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το συμπυκνωμένο γάλα και το χυμό λεμονιού (τον στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι).
- Χτυπάτε το μείγμα με μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια λεία κρέμα.
- Την αφήνετε για πέντε λεπτά και στη συνέχεια τη βάζετε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα απλώνετε διάφανη μεμβράνη και απλώνετε άτακτα λίγη από την κρέμα ( προσοχή μικρή ποσότητα).Τοποθετείτε μία στρώση μπισκότων κανέλας και τα σκεπάζετε με κρέμα ( υπολογίστε συνολικά τρεις στρώσεις με μπισκότα και κρέμα).
- Καλύπτετε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Το ξεφορμάρετε αφαιρώντας προσεκτικά την μεμβράνη.
- Στο multi τρίβετε μερικά μπισκότα και προσθέστε αν θέλετε λίγη κανέλα. Πασπαλίζετε το γλυκό σας, το κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
athensmagazine.gr