Πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να φτιάξετε παγωμένο τσάι (ice tea) δεν πάει ο νου σας. Η συνταγή είναι για όλα τα… καλοκαιρινά γούστα, καθώς ουσιαστικά μπορείτε να επιλέξετε μέσα από τέσσερις παραλλαγές για παγωμένο τσάι που θα γίνει η καθημερινή σας συνήθεια.
Παγωμένο τσάι λεμόνι – βασιλικού
Υλικά
- ½ λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 6 φύλλα βασιλικού
- 2 φακελάκια πράσινο τσάι
- 3 κούπες ζεστό-καυτό νερό
- 1 κ.σ. μέλι σε υγρή μορφή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζετε σε μία πυρίμαχη κανάτα, τις φέτες λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού και τα φακελάκια τσαγιού. Προσθέτετε το καυτό νερό και τα αφήνετε να απελευθερώσουν τη γεύση και το άρωμα τους για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρείτε τα φακελάκια και τη φλούδα και προσθέτετε το υγρό μέλι, ανακατεύοντας παράλληλα καλά μέχρι το μέλι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετείτε την κανάτα στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι το τσάι να κρυώσει.
Παγωμένο τσάι καρύδας – λάιμ
Υλικά
- ½ λάιμ κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φακελάκια μαύρο τσάι
- 3 κούπες νερό καρύδας καυτό
- 1 κ.σ. μέλι σε υγρή μορφή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζετε σε μία πυρίμαχη κανάτα, τις φέτες λάιμ και τα φακελάκια τσαγιού.
Προσθέτετε το καυτό νερό καρύδας και τα αφήνετε να απελευθερώσουν τη γεύση και το άρωμα τους για περίπου 15 λεπτά
Αφαιρείτε τα φακελάκια και τις φέτες λάιμ και προσθέτετε το υγρό μέλι, ανακατεύοντας παράλληλα καλά μέχρι το μέλι να διαλυθεί. Αφήνουμε το
μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετείτε την κανάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι το τσάι να κρυώσει.
Παγωμένο τσάι ροδάκινο – τζίνζερ
Υλικά
- 1 ροδάκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 φακελάκια πράσινο τσάι
- 4 μικρές φλούδες τζίνζερ
- 3 κούπες νερό καυτό
- 1 κ.σ. μέλι σε υγρή μορφή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζετε σε μία πυρίμαχη κανάτα, τις φέτες ροδάκινου, τζίντζερ και τα φακελάκια τσαγιού.
Προσθέτετε το καυτό νερό και τα αφήνετε να απελευθερώσουν τη γεύση και το άρωμα τους για περίπου 15 λεπτά
Αφαιρείτε τα φακελάκια και τις φλούδες και προσθέτετε το υγρό μέλι, ανακατεύοντας παράλληλα καλά μέχρι το μέλι να διαλυθεί. Αφήνουμε το
μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετείτε την κανάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι το τσάι
να κρυώσει.
Παγωμένο τσάι μέντας – μπλακμπερις
Υλικά
- ½ κούπα μπλακμπερις
- 6 φύλλα μέντας
- 2 φακελάκια πράσινο τσάι
- 3 κούπες νερό καυτό
- 1 κ.σ. μέλι σε υγρή μορφή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζετε σε μία πυρίμαχη κανάτα τα μπλακμπερις, τα φύλλα μέντας και τα φακελάκια τσαγιού.
Προσθέτετε το καυτό νερό και τα αφήνετε να απελευθερώσουν τη γεύση και το άρωμα τους για περίπου 15 λεπτά
Αφαιρείτε τα φακελάκια και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτετε το υγρό μέλι, ανακατεύοντας παράλληλα καλά μέχρι το μέλι να διαλυθεί.
Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετείτε την κανάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι το τσάι να κρυώσει.
athensmagazine.gr