Αυτό το παγωτό γιαούρτι με αγνά και ελληνικά προϊόντα είναι η δική μου ελληνική απάντηση στο τυποποιημένο frozen yogurt
Προετοιμασία: 0:30′ Μαγείρεμα: 0:10′ Εύκολη Μερίδες: 6.
Υλικά Συνταγής για το παγωτό γιαούρτι
2 φλ. γάλα φρέσκο
3 κεσεδάκια (x200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλ. φιστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)
1/2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. θυμαρίσιο μέλι
Εκτέλεση για το παγωτό γιαούρτι
Αν έχουμε παγωτομηχανή το παγωτό γιαούρτι χτυπιέται και παγώνει συγχρόνως και το αποτέλεσμα είναι ένα απαλό και αφράτο παγωτό. Όταν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την παλιά μέθοδο: Παγώνουμε να σφίξει και αφρατεύουμε με μίξερ χειρός, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τη διαδικασία μέχρι να επιτύχουμε απαλή υφή χωρίς κρυστάλλους.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει.
Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη. Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Γαρνίρουμε το παγωτό γιαούρτι με μέλι και φιστίκια Αιγίνης.
Πώς θα αποθηκευτεί σωστά το παγωτό γιαούρτι
Αποφεύγουμε τα πλαστικά μπολ διότι τα πλαστικά καπάκια στην κατάψυξη παγώνουν και μπορούν να σπάσουν ή να μας δυσκολέψουν στην επανατοποθέτηση.
Το ιδανικό σκεύος είναι μεταλλικό, ανοξείδωτο με καπάκι που κλείνει καλά, γιατί τα γαλακτοκομικά έχουν την τάση να μαζεύουν μυρωδιές.
Καλό είναι να αφήνουμε το άδειο μεταλλικό δοχείο όπου θα βάλουμε το παγωτό μέσα στην κατάψυξη για τουλάχιστον δυο ώρες πριν φτιάξουμε το παγωτό, για να είναι παγωμένο όταν θα το γεμίσουμε.
enimerotiko.gr