Κέικ Πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Κέικ Πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– 350 γραμμάρια πορτοκάλια
– 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
– 200 γραμμάρια ηλιέλαιο
– 3 αβγά, μεσαία
– 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
– 1 πρέζα αλάτι
– 180 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
– Ηλιέλαιο, για τη φόρμα
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για τη φόρμα
Κέικ Πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε με καπάκι για 1 ώρα.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
– Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάλουμε στο μούλτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει πάστα.
– Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
– Προσθέτουμε τα αβγά, τα βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
– Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
– Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
– Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 10×35 εκ. και ψήνουμε 40-45 λεπτά.
– Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.