Μην πετάτε τα κοτσάνια και τις φλούδες όταν καθαρίζετε λαχανικά. Δείτε το tip που θα αναβαθμίσει τη μαγειρική σας με μία κίνηση.
Όλα στη φύση είναι σοφά φτιαγμένα και τίποτα από ό,τι τρώγεται δεν είναι για πέταμα. Εμείς, για τη δική μας ευκολία έχουμε μάθει να πετάμε ό,τι θεωρούμε πως δεν μπορούμε να φάμε. Αυτό ισχύει και για τα κοτσάνια και τις φλούδες των λαχανικών.
Με αυτά μπορείτε να φτιάξετε φανταστικούς ζωμούς λαχανικών. Όλα τα φλούδια, τα κοτσάνια και οι άκρες των λαχανικών σας που πετάτε είναι γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Ξεκινήστε μαζεύοντας ό,τι θα πετάγατε από τα λαχανικά σας και βάλτε τα σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξή σας. Μόλις μαζέψετε αρκετά μεταφέρετε το περιεχόμενο σε μια κατσαρόλα μαζί με μια χούφτα πιπέρι. Σκεπάστε τα με νερό. Βράστε τα για περίπου μια ώρα και βάλτε αλάτι για ακόμα καλύτερη γεύση. Αφήστε τον ζωμό σας να κρυώσει πριν τον χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή σας, αντί για νερό. Οι μεγαλύτεροι μάγειρες στον κόσμο λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη μαγειρική σας είναι να αρχίσετε να μαγειρεύετε με σπιτικούς ζωμούς.
Ξεκινήστε σήμερα κιόλας!
spirossoulis.com