Μια πανεύκολη τυρόπιτα που θα σας εντυπωσιάσει. Μια συνταγή για μια τυρόπιτα με 3 διαφορετικά αλλά πεντανόστιμα τυριά για όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 500 γρ. έτοιμο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
- 250 γρ. κασέρι
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. γραβιέρα
- 400 ml γάλα
- 200 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 4 αβγά
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλείφετε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο και απλώνετε 6 φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα.
- Τρίβετε τη φέτα με τα χέρια ή με το πιρούνι και την απλώνετε πάνω από τα φύλλα. Κόβετε το κασέρι και τη γραβιέρα σε λεπτά μπαστουνάκια ή τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα απλώνετε και αυτά πάνω από τα φύλλα.
- Σκεπάζετε τα τυριά με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα-ένα.
- Χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα και τα ανακατεύετε με το γάλα και λίγο πιπέρι. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνετε το ταψί με το μείγμα των αβγών.
- Ραντίζετε την πίτα με λιωμένο βούτυρο και την αφήνετε να σταθεί 1/2 ώρα πριν την βάλετε στο φούρνο.
- Ψήνετε την πίτα σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
athensmagazine.gr