Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / «Παραδεισένια» τυρόπιτα έτοιμη σε 5′: Λαχταριστή συνταγή με 3 τυριά και αποτέλεσμα που «λιώνει» στο στόμα

«Παραδεισένια» τυρόπιτα έτοιμη σε 5′: Λαχταριστή συνταγή με 3 τυριά και αποτέλεσμα που «λιώνει» στο στόμα

Μια πανεύκολη τυρόπιτα που θα σας εντυπωσιάσει. Μια συνταγή για μια τυρόπιτα με 3 διαφορετικά αλλά πεντανόστιμα τυριά για όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 500 γρ. έτοιμο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
  • 250 γρ. κασέρι
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 400 ml γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 4 αβγά
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Αλείφετε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο και απλώνετε 6 φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα.
  • Τρίβετε τη φέτα με τα χέρια ή με το πιρούνι και την απλώνετε πάνω από τα φύλλα. Κόβετε το κασέρι και τη γραβιέρα σε λεπτά μπαστουνάκια ή τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα απλώνετε και αυτά πάνω από τα φύλλα.
  • Σκεπάζετε τα τυριά με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα-ένα.
  • Χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα και τα ανακατεύετε με το γάλα και λίγο πιπέρι. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνετε το ταψί με το μείγμα των αβγών.
  • Ραντίζετε την πίτα με λιωμένο βούτυρο και την αφήνετε να σταθεί 1/2 ώρα πριν την βάλετε στο φούρνο.
  • Ψήνετε την πίτα σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...