-
200 γραμ. ρύζι
-
1½ φλ. νερό
-
1 λίτρο κρύο γάλα
-
2 κ. σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
-
100 γραμ. ζάχαρη
-
λίγη μαστίχα
-
2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
Αφού τραβήξει καλά το νερό του, το ανακατεύουμε με το γάλα και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό μαζί με τη μαστίχα.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄- 3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.
Στο χλιαρό μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυράντοχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό.
Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί).
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο και πάντα προσθέτουμε κανέλα πριν το φάμε.