Μια συνταγή ακόμη και για αρχάριους που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους με λίγα υλικά που δε στοιχίζουν ούτε 5 ευρώ.
Υλικά
- Για την κρέμα βανίλια
- 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
- 1 πρέζα αλάτι
- Για την κρέμα σοκολάτα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1/3 φλ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
- 1 κ.σ. κακάο
- 1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το στήσιμο
- 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 φλ. φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 90 γραμ. τρούφα
Εκτέλεση
Για την κρέμα βανίλιας
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
- Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους.
- Τους ρίχνουμε στο γάλα.
- Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για την κρέμα σοκολάτας
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα.
- Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
Για το στήσιμο του γλυκού
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι.
- Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
- Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
- Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
athensmagazine.gr