Αντιπροσωπεία του συλλόγου των φοιτητών του ΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη στάση που κράτησε στο θέμα της συγχώνευσης και της μεταφοράς της σχολής τους στη Λάρισα, όπως επίσης και να του δώσουν επίσημα επιστολή διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό στον οποίο κατέληξαν οι υποσχέσεις που είχαν δεχτεί.
Ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων να κοινοποιήσει την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου τους προς όλα τα μέσα, ώστε να λάβουν όλοι γνώση για τις ανακρίβειες και την παραπληροφόρηση που έσπειραν οι ιθύνοντες περιπαίζοντας τους 500 περίπου ενεργούς φοιτητές, παρά τα αντίθετα λεγόμενα περί, μειωμένου ενδιαφέροντος, έλλειψης φοιτητών, ανενεργού τμήματος κλπ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, δεσμεύτηκε απέναντί τους, ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αυτό που μπορεί να γίνει είναι ένα κοινό ραντεβού με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώστε να του θέσουν τους προβληματισμούς τους, για τη συγχώνευση του τμήματος και με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσουν το κύριο μέλημά τους που είναι τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Αναλυτικότερα για το θέμα οι φοιτητές στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Σήμερα, το Τ.Ε.Ι Πολιτικών Μηχανικών Τρικάλων δεν είναι απλώς ενεργό, αλλά ενεργότατο! Απαριθμεί περί τους 500 περίπου ενεργούς φοιτητές.
Φέτος εισήχθησαν 94 νέοι φοιτητές οι οποίοι, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, είναι ενεργοί σε ποσοστό 100%. Επομένως, το Τμήμα όχι μόνο έχει ζήτηση, αλλά το ενδιαφέρον των φοιτητών να φέρουν σε πέρας τις σπουδές τους είναι μεγάλο, γιατί
πέραν όλων των άλλων, η πόλη των Τρικάλων προσφέρει στους φοιτητές αναρίθμητα ιστορικά μνημεία, τα οποία αποτελούν σημαντικά αντικείμενα έρευνας και εργασιών.
Για ποιο λόγο προτείνεται η συγχώνευση του Τμήματός μας με το Τμήμα Ενέργειας και Περιβάλλοντος στη Σχολή Τεχνολογίας Λάρισας, τη στιγμή που υφίσταται ήδη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η Πολυτεχνική Σχολή, τα Τμήματα της οποίας παράγουν υψηλού επιπέδου έρευνα, με τεχνολογικές εφαρμογές που σχετίζονται με το σύνολο σχεδόν των αντικειμένων των παραδοσιακών σχολών μηχανικού; Δεν είναι δίκαιο και λογικό το αίτημά μας να παραμείνει το Τμήμα ως Παράρτημα της Πολυτεχνικής Σχολής Βόλου; Υπάρχει συνάφεια του αντικειμένου σπουδών μας με την πρώτη και δεν υπάρχει με τη δεύτερη; Τι ακριβώς θα βγαίνουμε από εκεί; Ποια θα είναι τα επαγγελματικά μας δικαιώματα σε μια εποχή που στην αγορά εργασίας η εξειδίκευση είναι το ζητούμενο».