Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πάρτε ζαχαρούχο γάλα, κουβερτούρα και 3 ακόμα υλικά και φτιάξτε το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου για τον Δεκαπενταύγουστο

Πάρτε ζαχαρούχο γάλα, κουβερτούρα και 3 ακόμα υλικά και φτιάξτε το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου για τον Δεκαπενταύγουστο

Η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού έφτασε με την Ελλάδα να γιορτάζει τις Μαρίες και τους Παναγιώτηδες και τα σπίτια να διοργανώνουν οικογενειακά και φιλικά τραπέζια με κάθε λογής μεζέ και γλυκό.

Είναι δυνατόν από το δικό σας τραπέζι να λείψει αυτή η πεντανόστιμη καλοκαιρινή λιχουδιά με μπισκότα, κουβερτούρα και λίγα ακόμα υλικά που είναι έτοιμο στο πι και φί;

Υλικά

  • 2 συσκευασίες μπισκότα πτι μπερ
  • 1 γάλα φρέσκο (όσο πάρει)
  • 1 κουτί ερμόλ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 70 γρ. κακάο
  • 1 φακελάκι κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Με ένα μίξερ χειρός ανακατεύω πρώτα την σαντιγί ερμόλ με το ζαχαρούχο για 15 λεπτά περίπου ώστε να αφρατέψει καλά στην συνέχεια ρίχνω το μισό κουτί κακάο και χτυπάω για άλλα 3 με 4 λεπτά περίπου.
  • Μετά βάζω μια στρώση μπισκότα στο πυρέξ και με μια κουτάλα ρίχνω πολύ λίγο φρέσκο γάλα για να μουλιάσουν λίγο τα μπισκότα (το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) μετά βάζω με μια ξύλινη κουτάλα μια στρώση από το μείγμα σοκολάτας που έφτιαξα μετά πάλι μπισκότα και λίγο γάλα άλλη μια στρώση (εγώ βάζω 4 στρώσεις μπισκότα)
  • Στο τέλος μόλις βάλουμε και την τελευταία στρώση σοκολάτας πασπαλίζετε με την κουβερτούρα τριμμένη.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...