Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την Βάση
- 450 γρ μπισκοτα πτι μπερ (2 πακέτα)
- Πραλινα σοκολατας
- 250 γρ καφε εσπρέσο η γάλα
Για την κρέμα
- 1 κουτάκι morfat creamy
- 200 γρ τυρι κρεμα
- 150 γρ ζάχαρη
- 4-5 σταγόνες υγρή βανιλια
Για το πασπαλισμα
- Νιφάδες κουβερτουρας
Εκτέλεση
- Μεσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το morfat creamy , το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, την υγρή βανίλια και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματίσουν κορυφές.
- Βουταμε τα μπισκοτα πρωτα στον εσπρεσο η σε γάλα με κακάο και επειτα τα στρωνουμε σε ένα πυρεξ 25χ30 εκ.
- Βαζουμε μια ποσότητα από την πραλινα σοκολατας στο κέντρο του κάθε μπισκότου και στην συνέχεια κλείνουμε από πάνω με τα υπόλοιπα μπισκοτα αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει μέσα στον εσπρέσο.
- Ριχνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Κανουμε την δεύτερη στρώση με την ίδια ακριβώς διαδικασία και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
- Πασπαλιζουμε με νιφάδες κουβερτουρας και βαζουμε το γλυκο στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκο ψυγειου που θα το λατρέψετε!!