Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πατάτες «αμβροσία»: Η τεχνική στο μαγείρεμα και η συνταγή με το σκόρδο που θα τις απογειώσει

Πατάτες «αμβροσία»: Η τεχνική στο μαγείρεμα και η συνταγή με το σκόρδο που θα τις απογειώσει

Πατάτες αρωματισμένες με μυρωδικά και σκόρδο που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας. Μία ξεχωριστή συνταγή για όσους λατρεύουν.

Υλικά

  • 13 πατάτες κομμένες στα 8 κομμάτια (με τη φλούδα)
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τις πατάτες, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσουν οι πατάτες για 10 λεπτά.
  • Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε για λίγο στην άκρη.
  • Τοποθετήστε το λάδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο ή το θυμάρι και λίγο μαύρο πιπέρι σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το σκόρδο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 2- 3 λεπτά.
  • Στραγγίστε το λάδι σε ένα σουρωτήρι και περιχύστε με αυτό τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Ανακατέψτε τις πατάτες ώστε το λάδι να πάει παντού και μεταφέρετέ τες σε ένα μεγάλο ταψί απλώνοντάς τες ομοιόμορφα.
  • Ψήστε για περίπου 30- 35 λεπτά χωρίς να τις ανακατέψετε καθόλου.
  • Εν συνεχεία με την βοήθεια μιας εύκαμπτης σπάτουλας, ανακατέψτε τις πατάτες και ψήστε λίγο ακόμα μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα.
  • Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα σκόρδου- δενδρολίβανου, ανακατέψτε και γαρνίρετε με μαϊντανό.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Atelier Papaioannou: Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός άνοιξε χθες για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κέντρο της ...