Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πατάτες «αμβροσία»: Η τεχνική στο μαγείρεμα και η συνταγή με το σκόρδο που θα τις απογειώσει

Πατάτες «αμβροσία»: Η τεχνική στο μαγείρεμα και η συνταγή με το σκόρδο που θα τις απογειώσει

Πατάτες αρωματισμένες με μυρωδικά και σκόρδο που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας. Μία ξεχωριστή συνταγή για όσους λατρεύουν.

Υλικά

  • 13 πατάτες κομμένες στα 8 κομμάτια (με τη φλούδα)
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τις πατάτες, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσουν οι πατάτες για 10 λεπτά.
  • Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε για λίγο στην άκρη.
  • Τοποθετήστε το λάδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο ή το θυμάρι και λίγο μαύρο πιπέρι σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το σκόρδο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 2- 3 λεπτά.
  • Στραγγίστε το λάδι σε ένα σουρωτήρι και περιχύστε με αυτό τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Ανακατέψτε τις πατάτες ώστε το λάδι να πάει παντού και μεταφέρετέ τες σε ένα μεγάλο ταψί απλώνοντάς τες ομοιόμορφα.
  • Ψήστε για περίπου 30- 35 λεπτά χωρίς να τις ανακατέψετε καθόλου.
  • Εν συνεχεία με την βοήθεια μιας εύκαμπτης σπάτουλας, ανακατέψτε τις πατάτες και ψήστε λίγο ακόμα μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα.
  • Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα σκόρδου- δενδρολίβανου, ανακατέψτε και γαρνίρετε με μαϊντανό.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...