Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πατάτες φούρνου με σκόρδο και μυρωδικά που γίνονται πιο νόστιμες και τραγανές κι από τις τηγανιτές

Πατάτες φούρνου με σκόρδο και μυρωδικά που γίνονται πιο νόστιμες και τραγανές κι από τις τηγανιτές

Πατάτες φούρνου: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για πατάτες στο φούρνο; Τότε, θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Οι ειδικοί θα σας οδηγήσουν σε μία σπάνια γευστική απόλαυση, την οποία θα λατρέψουν, όσοι τη γευτούν.

Πατάτες φούρνου – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Πατάτες φούρνου – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 13 πατάτες κομμένες στα 8 κομμάτια (σ.σ. με τη φλούδα)
– 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο λιωμένο
– 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο
– 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
– Αλάτι
– Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Πατάτες φούρνου – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ζεστάνετε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τις πατάτες, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσουν οι πατάτες για 10 λεπτά.
– Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε για λίγο στην άκρη.
– Τοποθετήστε το λάδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο ή το θυμάρι και λίγο μαύρο πιπέρι σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
– Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το σκόρδο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 2- 3 λεπτά.
– Στραγγίστε το λάδι σε ένα σουρωτήρι και περιχύστε με αυτό τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε.
– Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
– Ανακατέψτε τις πατάτες ώστε το λάδι να πάει παντού και μεταφέρετέ τες σε ένα μεγάλο ταψί απλώνοντάς τες ομοιόμορφα.
– Ψήστε για περίπου 30- 35 λεπτά χωρίς να τις ανακατέψετε καθόλου.
– Εν συνεχειά με την βοήθεια μιας εύκαμπτης σπάτουλας, ανακατέψτε τις πατάτες και ψήστε λίγο ακόμα μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα.
– Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα σκόρδου- δενδρολίβανου, ανακατέψτε και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Δες επίσης

Εύκολη και Αρωματική Τάρτα με Φρέσκα Κολοκυθάκια!

Υλικά για την τάρτα με κολοκυθάκια                   ...