Φτιάξτε πατάτες φούρνου με φέτα και λίγα ακόμα υλικά. Θα ξετρελαθείτε με αυτό το φαγητό!
Υλικά (7 μερίδες)
- 7 Πατάτες
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σκόρδο σκόνη
- Μαγιονέζα σως
- Φέτα
- Ρίγανη
Για τη μαγιονέζα
- 2 κρόκους
- 1 κσ. ξύδι
- 1 κσ. μουστάρδα
- Λάδι όσο πάρει για να πήξει
- Γάλα (φρέσκο για να αραιώσουμε)
- Αλάτι
- Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες ολόκληρες με την φλούδα καλά εν τω μεταξύ έχουμε ανάψει το φούρνο στους 150 βαθμούς.
- Τις σκουπίζουμε με χαρτί να φύγει το νερό και ρίχνουμε λίγο λάδι σε κάθε πατάτα και με τα χέρια μας αλείφουμε όλες τις πατάτες να πάει παντού το λάδι.
- Αλατοπιπερώνουμε παντού πάνω κάτω τις πατάτες προσθέτουμε την ρίγανη και σκόνη σκόρδου η σκόρδο τριμμένο…παίρνουμε ένα πιρούνι και τις τρυπάμε πάνω κάτω και τέλος πάνω στην σχάρα του φούρνου για 1 ώρα.
- Για την μαγιονέζα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε ρίχνοντας λάδι, τόσο όσο χρειάζεται για να πήξει και τέλος 1/4 ποτήρι γάλα και αυτό το κάνω να σπάσω λίγο το χρώμα γιατί βγαίνει πολύ κίτρινο.
- Όταν βγάλουμε τις πατάτες τις χαράζουμε με μαχαίρι τις πιέζουμε από τις άκρες να ανοίξει σαν καραβάκι και και με ένα πιρούνι ξεκολλάμε λίγο την πατάτα σιγά σιγά και βάζουμε την φέτα ανάμεσα και τέλος την σως.
cookpad.com