Η αιώνια αγάπη στα μεσημεριανά τραπέζια, δεν είναι άλλη από την πατάτα φυσικά. Σήμερα θα δούμε πως να φτιάξουμε εύκολα τραγανές πατάτες φούρνου για να συνοδεύσετε το φαγητό της επιλογής σας.
Yλικά:
- 1 κιλό πατάτες μικρές σε μέγεθος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
- 1 κ.σ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. κόλιανδρος
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά με σύρμα τις πατάτες για να έχουν λίγη από την φλούδα τους. Τις κόβουμε στο ίδιο μεγέθος, κατα προτίμηση κυδωνάτες ή μεγάλους κύβους.
- Παράλληλα βάζουμε νερό σε κατσαρόλα να βράσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC.
- Μόλις πάρει βράση το νερό αλατίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το κόλιανδρο και βάζουμε μέσα τις πατάτες.
- Τις βράζουμε για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και τις στραγγίζουμε. Να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Τις σουρώνουμε.
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
- Ανακατεύουμε καλά και τις στρώνουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Tip
Ταιριάζουν υπέροχα με ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο ή μουσταρδομαγιονέζα με αγγουράκι τουρσί.
athensmagazine.gr