Μια ιδιαίτερη συνταγή για πίτα από την Πάτμο, που δεν είναι άλλη από την πατινιώτικη τυρόπιτα που είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά:
Για το φύλλο
- 1 ½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
- 300 γρ. χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ανθόνερο
- Λίγη κανέλα
Για τη γέμιση
- 800 γρ. πατινιώτικη μυζήθρα
- 800 γρ. πατινιώτικο φρέσκο τυρί
- 16 αυγά
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι, το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού πόντου.
- Κόβουμε δίσκους που το τοποθετούμε σε ειδικές στρογγυλές φόρμες (ταρτιέρες).
- Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τον μπατούδο, τη γέμιση, ανακατεύοντας τα τυριά, τα αυγά, το ανθόνερο και την κανέλα.
- Γεμίζουμε τη ζύμη των βάσεων και ψήνουμε στους 200C μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή ανήκει στην ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΑ
bovary.gr