Υλικά:
- 500γρ. πένες
- 200γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 200γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Βούτυρο, ίσα για να περάσετε το πυρέξ
- 150γρ. γαλοπούλα καπνιστή, ψιλοκομμένη
- 7κ.σ. κρέμα γάλακτος
Για την σάλτσα:
- 1σκ. σκόρδο, τριμμένη
- 1κ.γλ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, μικρό, τριμμένο
- 2κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
- Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο και στραγγίστε τις.
- Βράστε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί για περίπου δέκα λεπτά.
- Ανακατέψτε τις βρασμένες πένες με την σάλτσα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
- Αδειάστε το μείγμα σας στο πυρέξ.
- Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.Πένες στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας
in.gr