Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πεντανόστιμη Μελιτζανόπιτα Χωρίς Φύλλο!!

Πεντανόστιμη Μελιτζανόπιτα Χωρίς Φύλλο!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τις μελιτζάνες
  • 2 μελιτζάνες (400 γρ)
  • 1 κτσ αλάτι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • Νερό
Για τον χυλό
  • 270 γρ αλεύρι γ.ο.χ (1 κούπα και 1/4)
  • 250 μλ νερό (1 κούπα)
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
  • 3 κτσ ελαιόλαδο (30 γρ)
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κτγ αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
Για τα λαχανικά 
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
  • Κεφαλοτύρι
  • 200 γρ τυρί φέτα
Για το πυρέξ
  • Ελαιόλαδο
  • Φρυγανιά
Πυρέξ 32 εκ.
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε σε κυβάκια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με νερό, αλάτι, μαγειρική σόδα και τις καλύπτουμε με ένα πιάτο αφήνοντας τες να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  5. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
  6. Σε ένα πυρέξ 32 εκ. αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
  7. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τον χυλό να καλύψει όλο τον πάτο, προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε από πάνω με τον υπόλοιπο χυλό.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 c μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
Η πιο νόστιμη και εύκολη μελιτζανόπιτα που θα έχετε φτιάξει!!

Δες επίσης

Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια!

Υλικά που θα χρειαστείτε : Για το Ραβανί 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ.  ζάχαρη 120 ...