Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι
- 3/4 της κούπας αλεύρι γ.ο.χ (120 γρ.)
- 4 μεγάλα αυγά
- 1/4 της κούπας γάλα (50 γρ.)
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη (150 γρ.)
- 4 κ.σ. κακάο (30 γρ.)
- 2 κ.σ. βούτυρο (50 γρ.)
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
- 1/2 κούπα νερό (125 γρ.)
- 3/4 της κούπας ζάχαρη (130 γρ.)
Για τη σοκολατένια σαντιγί
- 3 κουτάκια Morfat Choco φυτική σαντιγί (750 γρ.)
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη (150 γρ.)
Για τη λευκή σαντιγί
- 1 κουτάκι Morfat Creamy (250 γρ.)
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (50 γρ.)
Για το γαρνίρισμα
- Νιφάδες κουβερτούρας
Τσέρκι 22 εκ. και 24 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, μια πρέζα αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το κακάο, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, την βανιλίνη, το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Ενσωματώνουμε λίγο από τη μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα.
- Σε ένα τσερκι 22 εκ. που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στο πάτο και έχουμε λαδώσει εσωτερικά το δαχτυλίδι ,προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 c για 25 με 30 λεπτά.
- Αφου ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη (αν θέλουμε προσθέτουμε και 25 γρ. ρούμι)και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 κουτάκια Morfat choco, ζάχαρη άχνη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
- Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση και το τοποθετούμε σε ένα δίσκο για τούρτες.
- Βάζουμε από πάνω το τσέρκι σε διάμετρο 24 εκ. 2 εκατοστά μεγαλύτερο από το το παντεσπάνι και σιροπιαζουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα της σοκολατένιας σαντιγί και με μια σπάτουλα πατάμε πολύ καλά να μπει μέσα στα κενά σιάχνοντας ταυτόχρονα.
- Βάζουμε από πάνω και το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε πολύ καλά και στρώνουμε από πανω και την υπόλοιπη σαντιγι.
- Την βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Την ξεφορμάρουμε βοηθώντας την με ένα ζεστό πανί περιμετρικά της φόρμας και χτυπάμε την morfat creamy μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για να φτιάξουμε Από πάνω τις λευκές ροζέτες
- Γαρνίρουμε με νιφάδες κουβερτούρας και η πιο νόστιμη τούρτα σοκολατας με αφράτο παντεσπάνι είναι έτοιμη να την απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας σε κάθε σας περίσταση!!