Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 220 γρ ηλιέλαιο (1 κούπα)
- 400 γρ ζάχαρη (2 κούπες)
- 750 γρ χυμό πορτοκάλι (3 κούπες)
- 600 γρ αλεύρι που φουσκώνει (4 κούπες)
- 3-4 σταγόνες υγρή βανίλια (2 βανιλίνες)
- 100 γρ τρούφα σοκολάτας
Φόρμα 22 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη ,τον χυμό πορτοκάλι, την υγρή βανίλια και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Προαιρετικά προσθέτουμε τρούφα σοκολάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Αλευρολαδώνουμε μια φόρμα του κέικ 22 εκ. και ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην προτελευταία σχάρα για 55-60 λεπτά στους 170 c ανάλογα τον φούρνο σας.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και έπειτα το ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε στολίζουμε με ζάχαρη άχνη, κουβερτούρα, μαρμελάδα ή με ότι άλλο σας αρέσει!!
Καλή σας επιτυχία!!