Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 4 μελιτζάνες (250 γρ η καθεμία)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μέτριο αυγό
- 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ κεφαλοτύρι
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- πιπέρι
- 4-5 φύλλα δυόσμου
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Για την σως
- 1 αγγουράκι τουρσί (πίκλα)
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κτσ μαγιονέζα
- 1 κτσ ζουμί από τις πίκλες
Εκτέλεση
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι και βάζουμε στην σειρά τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ να ψηθούν στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 180 c.
- Χαράζουμε τις μελιτζάνες και βγάζουμε την σάρκα από την φλούδα.
- Ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλα.
- Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
- Με 2 κουτάλια παίρνουμε κάθε φορά μια ποσότητα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πα΄ρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Για την σως ψιλοκόβουμε μία πίκλα και την ρίχνουμε μέσα στο στραγγιστίο γιαούρτι μαζί με την μαγιονέζα και το ζουμί από τις πίκλες.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και την σερβίρουμε με τους πιο νόστιμους μελιτζανοκεφτέδες που θα ‘χετε δοκιμάσει.
Φτιάξτε τους για σας και την οικογένειά σας!!
Το βίντεο εδώ: https://youtu.be/htwso8AFo2c