Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πεντανόστιμοι Μελιτζανοκεφτέδες!! Ο μεζές του Καλοκαιριού που θα φτιάχνετε συνέχεια!!

Πεντανόστιμοι Μελιτζανοκεφτέδες!! Ο μεζές του Καλοκαιριού που θα φτιάχνετε συνέχεια!!

Υλικά που θα χρειαστείτε :
  • 4 μελιτζάνες (250 γρ η καθεμία)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μέτριο αυγό
  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ κεφαλοτύρι
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • πιπέρι
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
Για το τηγάνισμα
  • Ηλιέλαιο
Για την σως
  • 1 αγγουράκι τουρσί (πίκλα)
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κτσ μαγιονέζα
  • 1 κτσ ζουμί από τις πίκλες
Εκτέλεση
  1. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και βάζουμε στην σειρά τις μελιτζάνες  σε ένα πυρέξ να ψηθούν στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 180 c.
  2. Χαράζουμε τις μελιτζάνες και βγάζουμε την σάρκα από την φλούδα.
  3. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλα.
  4. Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
  6. Με 2 κουτάλια παίρνουμε κάθε φορά μια ποσότητα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πα΄ρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  7. Για την σως ψιλοκόβουμε μία πίκλα και την ρίχνουμε μέσα στο στραγγιστίο γιαούρτι μαζί με την μαγιονέζα και το ζουμί από τις πίκλες.
  8. Ανακατεύουμε πολύ καλά και την σερβίρουμε με τους πιο νόστιμους μελιτζανοκεφτέδες που θα ‘χετε δοκιμάσει.
Φτιάξτε τους για σας και την οικογένειά σας!!
Το βίντεο εδώ: https://youtu.be/htwso8AFo2c

Δες επίσης

Τραγανά Κρουασάν με Ζαμπόν & Τυρί!

Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας 130 γρ. τυρί κρέμα 5 φέτες ζαμπόν 4 φέτες τυρί gouda ...