Ο ηθοποιός Γιώργος Γραμματικός έφυγε από τη ζωή με την είδηση του θανάτου του να σκορπά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.
«Μέσα στη σκοτεινιά αυτής της μέρας έφυγε ένας τόσο καλός συνάδελφος! Ένας άνθρωπος που τίμησε το θέατρό μας κι ακούραστα το υπηρέτησε… Καλό ταξίδι Γιώργο μου», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, στον λογαριασμό του στο Facebook.
Μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ηθοποιού στο indepedent.gr
Είστε ένας ηθοποιός με πολύ μεγάλο παρελθόν και έχετε πολύ μεγάλους ρόλους στο ενεργητικό σας. Θα θέλαμε να μας πείτε τι διαφορές βρίσκετε στο θέατρο σήμερα από τις παλαιότερες εποχές.
Υπάρχουν διαφορές και είναι δυο ειδών. Ποσοτικές και ποιοτικές. Οι παραστάσεις είναι πάρα πολλές. Στις θεατρικές αίθουσες συστεγάζονται δυο και τρεις και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τέσσερις θίασοι, με αποτέλεσμα τα έργα να παίζονται λίγες μέρες. Συνήθως διήμερα ή στην καλύτερη περίπτωση τριήμερα. Πρεμιέρες παραστάσεων πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. ‘Ετσι το κοινό να μην μπορεί να παρακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό των καινούριων ανεβασμάτων. Επίσης στον εργασιακό χώρο υπάρχει πλήρης ανατροπή των συνθηκών (κατάργηση συλλογικής σύμβασης εργασίας). Η θεατρική δραστηριότητα ταυτίζεται με την πολυτελή ενασχόληση.
«Εσύ, εγώ και τα σύννεφά μας», το επαναλαμβάνετε από τις 18 Μαρτίου στο Θέατρο της Ημέρας. Μιλήστε μας λίγο για την παράσταση και το έργο.
Το έργο ”Εσύ, εγώ και τα σύννεφά μας” του Ερίκ Βεστφάλ, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου τα δρώμενα δημιουργούν ασυνήθιστη ένταση και συνεχές σασπένς! Δυο αδελφές, η Αντέλ και η Ερνεστίν, ζουν ολομόναχες, απομονωμένες από τον κοινωνικό περίγυρο. Συνδέονται με μια νοσηρή και ιδιαίτερη σχέση εξάρτησης, η οποία είναι υπεύθυνη στο να βιώνουν αφύσικες καταστάσεις που οδηγούν σε ένα απρόσμενο τέλος.
Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ με συνεχείς ανατροπές. Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το μυστικό της παράστασης που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού?
Υπάρχει ένα οικογενειακό μυστικό, πολύ καλά κρυμμένο, που σκόπιμα αποσιωπάται.
«Πού βρίσκονται άραγε τα όρια ανάμεσα στην τρέλα των λογικών και τη λογική των τρελών?» Το αναφέρετε στο δελτίο τύπου. Δώστε μας μια απάντηση.
Τα όρια αυτά είναι δυσδιάκριτα και συγκεχυμένα! Με αποτέλεσμα να δημιουργούν εκπλήξεις και αναπάντεχες ανατροπές.