Η απόλυτη συνταγή για ένα πεντανόστιμο και τραγανό γλυκό ψυγείου με μπισκότα που γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά.
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Κορνέ
- Μεγάλο μπολ
- Σκεύος 33x20x8 εκ
Υλικά
- 380 γρ μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα
- 50 γρ άλειμμα μπισκότου για γαρνίρισμα
- 3 μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα θρυμματισμένα για γανρίρισμα
Για τη γέμιση:
- 600 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά κρύα
- 300 γρ κρέμα τυρί
- 180 γρ άλειμμα μπισκότου
- 1 κγ άχνη ζάχαρη προαιρετικά
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας να αφρατέψει.
- Προσθέτω την κρέμα τυρί και συνεχίζω την ανάδευση.
- Ρίχνω το άλειμμα μπισκότου και το ενσωματώνω στο μείγμα.
- Στρώνω στη σειρά τα μπισκότα στο σκεύος καλύπτοντας όλο τον πάτο του (αν χρειαστεί κόβω και μικρότερα κομμάτια να καλυφθούν τα κενά).
- Απλώνω πάνω τους το 1/3 της γέμισης (μπορώ να το ζυγίσω αν θέλω ακρίβεια) και συνεχίζω με άλλες δυο στρώσεις μπισκότα – γέμιση (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορώ να τα χωρίσω σε δυο και να κάνω δυο στρώσεις από μπισκότο και γέμιση).
- Βάζω τα 50 γρ άλειμμα σε ένα κορνέ (θα χρησιμοποιήσω τα 20 γρ από αυτά) με στρογγυλή μύτη και δημιουργώ ευθείες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς με διάστημα 2 εκ. μεταξύ τους.
- Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι «τραβάω» ευθείες γραμμές ανά 3 εκ περίπου κάθετα από τις προηγούμενες.
- Ενδιάμεσα στις παράλληλες γραμμές «τραβάω» πάλι παράλληλη αλλά με αντίθετη φορά τώρα.
- Θρυμματίζω 3 μπισκότα και τα πασπαλίζω περιμετρικά στο γλυκό.
- Τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά για όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για 5 ώρες πριν το κόψω για να το σερβίρω.
Tip: Για να μην κολλάει το μαχαίρι όταν κόβω τα κομμάτια, το βουτάω σε νερό.
athensmagazine.gr