Μία πολύ νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι που θα λατρέψουν τα παιδιά! Το κόλπο με το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου.
Υλικά:
- Γιαούρτι 1 κεσεδάκι μικρό
- Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Αυγά 3 τεμ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 13-14 κουταλιές της σούπας
- Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη ( ή άλλο πικάντικο τυρί)
- Αλάτι – πιπέρι
- Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας σε μικρά κομμάτια
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει το λάδι στους 200 βαθμούς.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός).
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία.
- Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας).
- Βγάζουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.
athensmagazine.gr