Η πίτσα είναι το τέλειο βραδινό που μπορείτε να έχετε προετοιμάσει από μέρες πριν.
Μπορείτε άνετα να έχετε ετοιμάσει τα πάντα μαζί με τη ζύμη και τα υλικά της πίτσας και να τα διατηρείτε όλα στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστείτε. Με όλα έτοιμα, η παρακάτω πίτσα δεν θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτά για να ετοιμαστεί.
Υλικά:
- μισό κιλό ζύμη για πίτσα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2-1 φλ. σάλτσα για πίτσα
- 1-2 φλ. τριμμένο τυρί
- 1-2 φλ. υλικά για την πίτσα σας (κρεμμύδι, πιπεριά, λουκάνικο ή οτιδήποτε άλλο θέλετε)
Εκτέλεση:
- Χωρίστε τη ζύμη στα δύο.
- Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί μεταφέρετε τη ζύμη στο τηγάνι και ανοίξτε την έτσι ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αφήστε τη ζύμη σας να ψυθεί για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
- Γυρίστε τη ζύμη σας και από την άλλη μεριά και προσθέστε τα υλικά σας.
- Σκεπάστε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά. Έτσι θα λιώσει το τυρί χωρίς να καεί η πίτσα σας.
- Μετά από 4 λεπτά θα ξέρετε αν η πίτσα σας είναι εντάξει ή αν κινδυνεύει να καεί.
- Μεταφέρετε την πίτσα σας πάνω σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε την.
Είναι απλά πεντανόστιμη.
spirossoulis.com