Ανήμερα της επετείου γέννησης και θανάτου του, στις 18 Ιανουαρίου, αυτή τη φορά η διοργάνωση είχε διαφορετικό πρόσημο.
Κατ’ αρχάς, πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων εντός του Μουσείου, που συν τω χρόνω θα εμπλουτιστεί με αμφιθεατρικές κερκίδες.
Κατά δεύτερον, ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Και, κατά τρίτον, υπενθύμισε την ουσία της μουσικής του Βασίλη Τσιτσάνη, του τρικαλινού που με τις μελωδίες και τους στίχους του άλλαξε την πορεία του λαϊκού τραγουδιού.
Η εκδήλωση χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, γινόταν… ξενάγηση μετά μουσικής. Οι επισκέπτες/τριες του μουσείου μετά την ξενάγηση, απολάμβαναν μικρής διάρκειας μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του Τσιτσάνη.
Το βράδυ, η κεντρική εκδήλωση ήταν μεγαλύτερης διάρκειας και στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου, οι τρικαλινές, οι τρικαλινοί και οι επισκέπτες/τριες, συμμετείχαν σε μια γιορτή – φόρο τιμής στον μουσικό που διαμόρφωσε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι στον 20ο αιώνα.
Τραγούδια αγαπημένα, χορός, μουσική και κέφι, σε μια εκδήλωση που αυτή τη σημαδιακή ημερομηνία, δίνει νόημα στην ουσία της προσφοράς του Βασίλη Τσιτσάνη, όπως τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό της η αντιπρόεδρος του Κέντρου, κ. Εφη Λεβέντη.
Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο υπεύθυνος του μουσείου κ. Στέλιος Καραγιώργος, μετείχαν οι μουσικοί:
Σάκης Κοντονικόλας πιάνο και ενορχήστρωση
Βασίλης Μητσιάκης μπουζούκι
Κώστας Λάμπας κόντρα μπάσο
Μπάμπης Αντωνίου, Κώστας Οκκας, Κάλυ Παπαδιά τραγούδι