Αναρωτιέσαι συνεχώς ποια μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα στις συνταγές ογκρατέν και στις συνταγές που ονομάζουμε σουφλέ; Δεν είσαι ο μόνος/μόνη! Υπάρχει κόσμος που δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στο ογκρατέν και το σουφλέ και ο λόγος είναι απόλυτα λογικός!
Πάμε να δούμε τις διαφορές τους!
ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΕ;
Τι είναι το σουφλέ;
Σίγουρα έχεις δει να κυκλοφορούν παντού συνταγές για σουφλέ ζυμαρικών που σου τρέχουν τα σαλιά και μόνο από την εικόνα, ξέρεις όμως τι είναι το σουφλέ; Το σουφλέ υποτίθεται ότι είναι το αέρινο αποτέλεσμα της συνταγής που προέρχεται από το χτύπημα των αυγών μαζί με μπεσαμέλ η με κρέμα ζαχαροπλαστικής αν φτιάχνεις γλυκό.
Η κρέμα που θα προσθέσεις στο σουφλέ θα δώσει την γεύση στο φαγητό σου ενώ τα χτυπημένα ασπράδια αυγών θα επιτρέψουν στο σουφλέ σου να φουσκώσει και να γίνει αφράτο!
Τι είναι το ογκρατέν;
Το ογκρατέν προέρχεται από την γαλλική λέξη «au gratin». Ο συγκεκριμένος όρος περιγράφει το ψήσιμο του φαγητού σε υψηλή θερμοκρασία στο φούρνο, ώστε η επιφάνειά του να ροδίσει και να δημιουργηθεί μια κρούστα. Την συγκεκριμένη κρούστα μπορείς να την δημιουργήσεις αν καλύψεις το φαγητό σου με μπεσαμέλ, τριμμένο τυρί, τριμμένο ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά!
Συνταγές για σουφλέ:
Το Light σουφλέ ζυμαρικών με ριγκατόνι
Σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο
Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά, μπέικον και κρέμα γάλακτος
Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά γκρατινέ στον φούρνο
Συνταγές για ογκρατέν:
Πατάτες Ογκρατέν
Πέννες ογκρατέν με αλλαντικά και τυρί κρέμα