Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πώς Αποστειρώνουμε Βάζα για Κονσερβοποίηση

Πώς Αποστειρώνουμε Βάζα για Κονσερβοποίηση

Διάφορα γυάλινα βάζα με μεταλλικό καπάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα.
  2. Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με σαπούνι, δίνοντας προσοχή ειδικά στα βάζα που έχουμε κρατήσει από μαρμελάδες ή σάλτσες. Πρέπει να καθαρίσουμε πολύ καλά το εσωτερικό από τα καπάκια τους έτσι ώστε να μην έχει υπολείμματα.
  3. Στεγνώνουμε πολύ καλά με καθαρό χαρτί και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  4. Αποστειρώνουμε τα βάζα στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.
    Θα πρέπει να γεμίσουμε τα βάζα όσο ακόμα είναι ζέστα. Για αυτό, τη διαδικασία της αποστείρωσης την υπολογίζουμε χρονικά προς το τέλος του μαγειρέματος του φαγητού που θα κονσερβοποιήσουμε.

#VakiarosCooking

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...