Αν η μυρωδιά του σκόρδου επιμένει στην αναπνοή, αλλά και στα δάχτυλά σας, όσες φορές κι αν τα πλύνετε, δοκιμάστε κι αυτά τα κόλπα.
Για τα χέρια. Θα χρειαστείτε είναι νερό, σαπούνι και κάποιο σκεύος ή εργαλείο φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι (ένα κουτάλι, ένα μπολ, ένα κατσαρολάκι κ.λπ.). Δεν έχετε παρά να τρίψετε τα χέρια σας και από τις δύο μεριές πάνω στο ατσάλινο τοίχωμα, την ώρα που τα πλένετε. Λόγω της σύνθεσης των δύο στοιχείων, μεγάλο μέρος της μυρωδιάς του σκόρδου μεταφέρεται από τα χέρια σας στο ατσάλι, που την απορροφά.
Για την αναπνοή. Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Food Science υποδεικνύει ορισμένες τροφές οι οποίες, όπως υποστηρίζει, έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν την έντονη οσμή του σκόρδου μέσω των ενζύμων και των φαινολών. Στη μελέτη -σύμφωνα με το icookgreek.com– δοκιμάστηκαν από τους συμμετέχοντες, αφού έφαγαν αρχικά σκόρδο και χωρίστηκαν στις αντίστοιχες ομάδες, τόσο το νερό και το τσάι -που λέγεται ότι βοηθούν στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς- όσο και το μήλο, το μαρούλι και τα φύλλα μέντας. Η μελέτη κατέδειξε ότι τη μεγαλύτερη δράση ενάντια στη μυρωδιά του σκόρδου είχε το ωμό μήλο, το ωμό μαρούλι και τα φύλλα μέντας. Αρκετά καλά τα πήγε και ο χυμός μήλου.