Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πώς να φτιάξετε τη νόστιμη πίτα του βοσκού με αρνίσιο κιμά και πουρέ πατάτας

Πώς να φτιάξετε τη νόστιμη πίτα του βοσκού με αρνίσιο κιμά και πουρέ πατάτας

Φτιάξτε την πίτα του βοσκού με πατάτες και κιμά. Πρόκειται για μια νόστιμη συνταγή, σήμα κατατεθέν της βρετανικής κουζίνας, η οποία είναι απλή και εύκολη. Παρόλο που η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές, η παρακάτω σίγουρα κερδίζει σε ποιότητα και γεύση!

Υλικά

Τι θα χρειαστούμε

Για το topping

Πουρές πατάτας

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 2 και 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια, κομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Για τη γέμιση

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • ¾ του φλιτζανιού ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
  • 150 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 100 γραμμάρια αρακά

 

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά περίπου.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε νερό ώστε να καλυφθούν τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί πλήρως το νερό και τα κρεμμύδια να έχουν πάρει ένα χρυσό καφέ χρώμα.
  • Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σ’ ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν θέλετε να τον φτιάξετε εσείς, χρησιμοποιείστε 6 μεγάλες πατάτες.
  • Για να φτιάξουμε τη γέμιση, σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον αρνίσιο και τον μοσχαρίσιο κιμά και περιμένουμε να ροδίσει.
    Έπειτα, βάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το θυμάρι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και ζωμό βοδινού.
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τα υλικά μεταξύ τους και στη συνέχεια, αναμειγνύουμε τον αρακά και το καλαμπόκι με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
  • Στο τηγάνι με τον κιμά, προσθέτουμε το αλεύρι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και το μείγμα να πήξει για περίπου 3 έως 5 λεπτά.
  • Βάζουμε στο σκεύος την γέμιση και απλώνουμε από πάνω τον πουρέ πατάτας μέχρι να καλυφθεί τελείως.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά έως ότου οι πατάτες να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...