Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2025
trikaladay.gr / Lifestyle / Πόσοι απιστούν τελικά μέσω facebook;

Πόσοι απιστούν τελικά μέσω facebook;

Έχει γίνει, κατά καιρούς, πολύς λόγος για το μερίδιο ευθύνης του Facebook (και των υπόλοιπων, κάπως λιγότερο ένοχων, αλλά σε καμία περίπτωση εντελώς αθώων social media) στο κεφάλαιο «Σχέσεις και Απιστία». Και μια νέα έρευνα έρχεται να ασχοληθεί με ένα ακόμα πιο γενικευμένο πρόβλημα. Αυτό της διαδικτυακής συναισθηματικής απιστίας.

Από τα 5000 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα του Stop Procrastinating, το τρομακτικό ποσοστό του 47% δήλωσε ότι έχει απιστήσει συναισθηματικά μέσω Facebook.

Μόνο η αρχή

Αν ο χαρακτηρισμός «συναισθηματική» πριν από τη λέξη «απιστία» πιστεύεις ότι την κάνει να μοιάζει με κάτι λιγότερο ολέθριο ή λάθος,

Α. διάβασε αυτό και

Β. ξανασκέψου το.

Έχε, παράλληλα, στο νου σου ότι η συναισθηματική απιστία είναι απλώς η αρχή, αφού συχνά, όπως υποδεικνύει και η ίδια έρευνα, το διαδικτυακό φλερτ μπορεί να οδηγήσει σε μια κανονική παράνομη σχέση. Από αυτές που συχνά γίνονται ταινίες αλλά ποτέ δεν έχουν happy end.

Μερικοί ακόμα από τους αριθμούς στους οποίους κατέληξε η συγκεκριμένη έρευνα:

-22% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι το Facebook έκανε πιο εύκολο για αυτούς να απιστήσουν τελικά και σεξουαλικά.

-46% αποκάλυψε ότι έχει «παρακολουθήσει» τη δραστηριότητα του συντρόφου του στο Facebook, παρακινούμενο από συναισθήματα ζήλιας.

-17% έχει μπει στον πειρασμό να επικοινωνήσει με κάποιον πρώην σύντροφό του μέσω Facebook, με την προοπτική μιας «παράνομης» επανασύνδεσης.

-26% έχει νιώσει κάποια στιγμή παραμελημένο εξαιτίας της ενασχόλησης του συντρόφου του με το Facebook.

Νούμερα που μάλλον θα έπρεπε να μας προβληματίσουν.

Τροφή για σκέψη

Βέβαια, για να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, δεν είναι ότι στην προ Facebook εποχή ο κόσμος δεν απιστούσε, δεν χώριζε ή, έστω, δεν φλέρταρε εκτός σχέσης. Απλώς, όπως το internet έχει κάνει απείρως πιο εύκολο να μάθεις ανά πάσα στιγμή πόσα αστέρια έχει η σημαία του Macau ή τι ύψος έχει η Jennifer Aniston, έτσι ακριβώς έχει σχεδόν γελοιωδώς διευκολύνει αυτό που κάποτε θα λέγαμε «ξενοκοίταγμα» – και μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε έναν πιο tech- friendly όρο για να περιγράφουμε πλέον.

Αλλά, από την άλλη: Αν κάποιος είναι διατεθειμένος να απιστήσει με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δεν θα το έκανε αργά ή γρήγορα (έστω και με σαφώς μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας) και χωρίς αυτήν;

nooz.gr

Δες επίσης

Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Τον απέλυσαν από νυχτερινό κέντρο – «Ανέβαινε στην πίστα και έλεγε ασυναρτησίες – Έβριζε τους μουσικούς»

Άσχημο τέλος έλαβε η συνεργασία του Μάκη Χριστοδουλόπουλου με νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, όπου εμφανιζόταν, όπως ...

Αφήστε μια απάντηση