Συνολικά θα γίνει πρόσληψη 1.600 ΕΠΟΠ, οι οποίοι προβλέπεται να κατανεμηθούν ως εξής:
· 1.000 ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς
· 280 ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία
· 20 ΕΠΟΠ στο Κοινό Νομικό Σώμα
· 300 ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό
Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η κατανομή των 1.000 ΟΒΑ, η οποία προβλέπεται ως εξής:
· 600 ΟΒΑ στον Στρατό Ξηράς
· 200 ΟΒΑ στο Πολεμικό Ναυτικό
· 200 ΟΒΑ στην Πολεμική Αεροπορία
Όπως είχαμε αποκαλύψει πρόσφατα στο enikos.gr, το ΓΕΕΘΑ προωθεί σχέδιο για την ενίσχυση του θεσμού των ΟΒΑ, εισάγοντας για πρώτη φορά στην φιλοσοφία των Ενόπλων Δυνάμεων ένα σχέδιο διαρκούς ροής κι ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, εκμεταλλευόμενο όλα τα θετικά που μπορεί να αποκομίσει από ένα στέλεχος στο οποίο έχει επενδύσει.
Όπως αποκαλύψαμε, ο στόχος του Στρατηγού Φλώρου είναι να γίνει ελκυστικότερος ο θεσμός των ΟΒΑ. Συγκεκριμένα, προτείνεται η αλλαγή των ορίων ηλικίας αλλά και η μοριοδότηση σε περίπτωση που θέλουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στις ΕΔ ως ΕΠΟΠ.
Δηλαδή, κάποιος που θέλει από ΟΒΑ να συνεχίσει την καριέρα του, να μην θεωρηθεί όταν κάνει την αίτηση για ΕΠΟΠ ότι ξεκινάει από το «μηδέν» αλλά να υπολογιστούν τα 3 χρόνια υπηρεσίας και να δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν που είναι 31 ετών.
Πρόκειται για μία εισήγηση – τομή για το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την ποιότητα των στελεχών του, αφού με αυτό τον τρόπο οι ΕΔ αποκομίζουν τα μέγιστα οφέλη δεδομένου ότι θα έχουν τις υπηρεσίες στελεχών που ήδη γνωρίζουν την λειτουργία των Όπλων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι για να αποκομίσουν αυτές τις γνώσεις οι ΕΔ έχουν πληρώσει, άρα μιλάμε για επένδυση η οποία θα αξιοποιείται πλήρως ενώ ως ΕΠΟΠ δεν θα χρειάζεται να «μάθουν την δουλειά» από την αρχή, αφού θα αναλαμβάνουν ως «έτοιμα στελέχη» τα καθήκοντά τους. Επιπλέον, λύνεται κι ένα χρόνιο βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο θεσμός των ΟΒΑ.
Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ με την προκήρυξη: