Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Ψαρονέφρι σουβλάκι µε λαχανικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ψαρονέφρι σουβλάκι µε λαχανικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 800 γραμμ. ψαρονέφρι κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρέ (στα οκτώ)
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε καρέ (στα οκτώ)
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ (στα οκτώ)

Εκτέλεση:

Για το ψαρονέφρι

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το κρέας για το ψαρονέφρι σουβλάκι σε πυρίμαχο σκεύος.

Το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με το γιαούρτι και το σκόρδο.

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Για το “καλαμάκι” δεντρολίβανο

Καθαρίζουμε το κοτσάνι από το δεντρολίβανο και το λειαίνουμε.

Αφήνουμε πάνω πάνω μια φούντα δεντρολίβανο.

Περνάμε εναλλάξ το κρέας με πολλά λαχανικά φτιάχνοντας 10 χορταστικά σουβλάκια.

Τα ψήνουμε στη σχάρα περίπου 4΄-5΄ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε γκριλιέρα μέχρι το υγρό που θα βγαίνει να είναι διάφανο.

Μπορείτε να το συνοδέψετε το ψαρονέφρι σουβλάκι µε λαχανικά

argiro.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...