Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Σαλάτα με κολοκυθάκια, αγκινάρες, μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού

Σαλάτα με κολοκυθάκια, αγκινάρες, μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού

Ογνωστός σεφ Μιχάλης Ντουνέτας μας έδωσε τη συνταγή για αυτή την πλούσια σε γεύσεις και αρώματα, δροσερή σαλάτα με τα τραγανά, μαρινάτα λαχανικά, που δίνει μια διαφορετική νότα στο ανοιξιάτικο τραπέζι. Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις αγκινάρες. Βγάζουμε όλα τα φύλλα, κόβουμε το κοτσανάκι και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το χνούδι που βρίσκεται στην καρδιά τους. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ όπου έχουμε ανακατέψει ένα ποτήρι νερό με το χυμό μισού λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Και μετά…

Υλικά

  • 4 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 8 μέτρια μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 24 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο (200 ml) για τη σαλάτα και άλλα 80 ml για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 100 ml χυμό φρέσκου λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, τον μισό χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις αγκινάρες, τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 λεπτά.
  2. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, ενσωματώνοντας σε ένα άλλο μπολ το γιαούρτι, τον άνηθο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σερβίρουμε βάζοντας τη σάλτσα γιαουρτιού στο κέντρο μιας μεγάλης, στρογγυλής πιατέλας και από πάνω όλα τα μαριναρισμένα λαχανικά.

 

 

 

ethnos

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...