Στην πραγματικότητα όμως παρά το γεγονός ότι είναι αλήθεια πως η ζέστη σκοτώνει τα μικρόβια, το νερό θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη θερμοκρασία για να γίνει αυτό.
Και αυή είναι στους 100 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή στο σημείο βρασμού. Το ζεστό νερό που χρησιμοποιούμε εμείς δεν ξεπερνά τους 40-50 βαθμούς Κελσίου.
Από τη στιγμή που θα τρίψουμε καλά τα χέρια, ανάμεσα στα δάχτυλα και στη ράχη της παλάμης πρέπει μετά να τα στεγνώσουμε προσεκτικά με χάρτινη πετσέτα μιας χρήσης. Ακόμη και να το νερό δεν είναι καυτό, τα χέρια θα είναι κατά πάσα πιθανότητα απαλλαγμένα από μικρόβια ακόμη.