Φοβερή σκεπαστή με χοιρινή τηγανιά και φύλλο από σφολιάτα! Μια σοκαριστική συνταγή για να κάνεις ένα απίστευτο βραδινο με ταινία και φίλους ή για ένα εναλλακτικό μεσημεριανό!
Σκεπαστή με χοιρινο και σφολιάτα
- 2 τμχ ψαρονέφρι
- 400 γρ μανιτάρια λευκά
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 λευκά κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 50 ml κόκκινο κρασί
- 2 κ.τ.σ βούτυρο
- 1 κ.τ.σ αλεύρι
- 1 κύβο ζωμό βοδινό
- 100 ml χλιαρό νερό
- 1 κ.τ.σ φρέσκια ρίγανη ή θυμαρι
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 αυγά
- 1 κ.τ.γ γιαούρτι
ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ:
Πάμε να δούμε πως θα κάνεις την πιο σοκαριστική σκεπαστή με χοιρινή τηγανιά από σφολιάτα! Μην ξεχάσεις να βάλεις τσεκ σε όσα βήματα ολοκληρώνεις για να μην μπερδευτείς στην συνταγή για σκεπαστή με χοιρινό
ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ & ΣΦΟΛΙΑΤΑ:
-
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι που μπορεί να μπει στο φούρνο.
- Προσθέτουμε 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ζουλιεν κομμάτια (Μπαστουνακια).
- Όταν η θερμοκρασια του λαδιου ανεβεί βάζουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε μέχρι κα πάρει χρώμα.
- Βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα στα 4.
- Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- βάζουμε το βούτυρο και Πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε το ζωμό με 100 μλ χλιαρό νερό και το φρέσκο θυμάρι.
- Ψήνουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα
- Αφήνουμε το τηγάνι να κρυώσει για 40 λεπτά.
- Με ένα πινέλο περνάμε το χυλός του τηγανιού με χτυπητό αυγό.
- Στρώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας πάνω από τη γέμιση σε εναλλασσόμενες γωνίες..
- Πιέστε τις άκρες για να σφραγιστούν. Διπλώστε σημεία προς τα μέσα για να δημιουργήσετε μια διακοσμητική άκρη.
- Κόβουμε 2 μικρές σχισμές στην κορυφή της πίτας για να βγαίνει ο ατμός.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!