Για τα σοκολατάκια με κάστανο
-
20 κάστανα βρασμένα ολόκληρα (η προβρασμένα εμπορίου)
-
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
-
1 κ.σ. ηλιέλαιο
-
2 κ.σ. κονιάκ (λικέρ κρέμα ή γκράν μαρνιέ)
Σοκολατάκια με κάστανο
Για τα σοκολατάκια με κάστανο και σοκολάτα, τα κάστανα πρέπει να είναι βρασμένα ή ψημένα, καθαρισμένα ολόκληρα και κρύα.
Βράστε-ψήστε και καθαρίστε τα κάστανα.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κονιάκ κι ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη σοκολάτα στο μπεν μαρι σε πολύ χαμηλή φωτιά να την κρατάει ζεστή και υγρή.
Ένα ένα καθαρισμένο ολόκληρο το κάστανο το βουτάμε στη σοκολάτα να ντυθεί γύρω γύρω.
Ακουμπάμε τα σοκολατένια κάστανα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κι αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Τα διατηρούμε αεροστεγώς κλεισμένα σε δροσερό σημείο.