Ονειρεμένο γλυκό ψυγείου με λευκή σοκολάτα, κρέμα τυριού και πασπαλισμένο κακάο. Μία φθινοπωρινή πρόταση για επιδόρπιο που θα λατρέψουν όλοι.
Υλικά
- 390 γρ. γάλα
- 75 γρ. ζάχαρη
- 320 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 365 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 600 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Χύνουμε μέσα στο μπολ το καυτό γάλα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ραβδομπλέντερ ή σύρμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα.
- Ανακατεύουμε καλά με ραβδομπλέντερ ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Χύνουμε ένα ποτήρι καφέ espresso σε ένα μπολάκι.
- Βουτάμε μέσα στον καφέ τα σαβαγιάρ για 1”.
- Σπάμε το κάθε σαβαγιάρ σε 2 κομμάτια.
- Τοποθετούμε μέσα σε κυπελάκι 2 κομμάτια σαβαγιάρ στη βάση.
- Προσθέτουμε από πάνω μία στρώση κρέμας.
- Προσθέτουμε άλλα 2 κομμάτια σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα.
- Καλύπτουμε με μία τελευταία στρώση κρέμας.
athensmagazine.gr