Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Σολωμός με Κάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Σολωμός με Κάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση, τότε αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς. Η πιο νόστιμη και εξωτική εκδοχή του σολομού στο πιάτο σας με απλά υλικά για εύκολο μαγείρεμα.

Υλικά:

Για το ρύζι μπασμάτι

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • 2 κλ. δεντρολίβανο

Για τον σολωμό

  • 500 γρ. σολομό
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 πιπεριά τσίλι
  • 2 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. garam masala
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας

Για το σερβίρισμα

  • αραβικές πίτες
  • chutney μήλου
  • λάιμ
  • κόλιανδρο

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τις φέτες λεμονιού, το δεντρολίβανο και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε 10-12 λεπτά.
  3. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  4. Αφαιρούμε προσεκτικά το δέρμα από τον σολομό, βάζουμε αλάτι και τον βάζουμε στην κατσαρόλα. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, τον κουρκουμά, το garam masala, τη ζάχαρη, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πάστα μπαχαρικών.
  6. Βάζουμε ξανά τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πάστα κάρι, και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα καρύδας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  7. Προσθέτουμε τον σολομό, αλάτι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με το ρύζι, τις αραβικές πίτες, το chutney μάνγκο, φέτες λάιμ και τον κόλιανδρο.

akispetretzikis.com

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...