Πρέπει να τρώτε ωμό σκόρδο. Περιμένετε, μη φεύγετε, έχουμε λύσεις! Αλήθεια, ξέρετε πόσο υγιεινό είναι το σκόρδο; Διαβάστε και θα μάθετε! Το σκόρδο περιέχει ένζυμα και συστατικά, τα οποία σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Oregon, προλαμβάνουν τις καρδιοαγγειακές νόσους.
Πώς γίνεται; απλώς μειώνοντας την ποσότητα της χοληστερόλης που παράγουν τα κύτταρα του ήπατος. Το σκόρδο προσφέρει περαιτέρω οφέλη, διότι προλαμβάνει την καρκινογένεση, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την υγεία των οστών.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Food and ChemicalToxicology αναφέρει ότι όταν το σκόρδο ζεσταθεί, ο βολβός χάνει την ιδιότητα να παραγάγει το ένζυμο αλισινη που είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση των ισχυρών ουσιών που προλαμβάνουν τα καρδιοαγγειακά νοσήματα. Με άλλα λόγια, το σκόρδο χάνει την αποτελεσματικότητά του μόλις μπει στο τηγάνι.
Για να επωφεληθούμε από τα οφέλη που προσφέρει το σκόρδο στην καρδιά μας, πρέπει πρώτα να λιώσουμε, ή να κόψουμε τη σκελίδα του σκόρδου. Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι πρέπει να αφήσουμε το λιωμένο σκόρδο για 5- 10 λεπτά πριν το καταναλώσουμε, για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία του ενζύμου. Μετά πρέπει να το καταναλώσουμε έτσι, όπως το βλέπουμε στο πιάτο, εντελώς ωμό!
Μην ξεχάσετε όμως το εξής:
Δεν είναι απαραίτητο να φάτε τα κομματάκια της σκελίδας έτσι όπως είναι, ωμά! Θα ήταν κάπως παράξενο και δυσάρεστο.
Αντιθέτως, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε το σκόρδο σε μια συνταγή, είτε ως συστατικό μίας σάλτσας, ενός γκουακαμόλ για παράδειγμα, είτε ως σάλτσα για μακαρόνια, ή να βρείτε πολλές συνταγές για σάλτσες στο διαδίκτυο.
Σε κάθε περίπτωση, το σκόρδο είναι μια σαγηνευτική γευστική παρέμβαση σε κάθε σας γαστρονομική ατασθαλία.