Τα σουφλέ είναι η κατεξοχήν συνταγή που επιλέγουμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε εύκολο, γρήγορο και γευστικό φαγητό. Οι παραλλαγές του σουφλέ είναι αμέτρητες. Αυτή η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 3 μεσαία αυγά
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 1 συσκευασία Mozzarella
- 1 συσκευασία τυρί Havarti
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
Αμέσως μετά, κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες μισού εκατοστού περίπου.
Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε μια στρώση από τις πατάτες, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και στρώνουμε μια στρώση με τα τυριά μας.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες μας.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τυριά μας από πάνω και αφού κόψουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρεξ .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.
Αμέσως μετά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά μας.
athensmagazine.gr