Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Σπιτικά Τραγανά Crackers με αλάτι και σκόρδο!!

Σπιτικά Τραγανά Crackers με αλάτι και σκόρδο!!

Υλικά

  • 30 γρ στραγγιστό γιαούρτι (1 κτσ)
  • 100 γρ νερό (1/2 κούπα)
  • 30 γρ λιωμένο βούτυρο (1,5 κτσ)
  • 1 κτγ ξηρή μαγιά (2 γρ)
  • 1/2 κτγ μαγειρική σόδα (1 γρ)
  • 1 κτγ σκόρδο σε σκόνη (2 γρ)
  • 1,5 κτγ ρίγανη (2 γρ)
  • 180 γρ αλεύρι γ.ο.χ (1 κούπα)
  • 1 κτγ αλάτι (2 γρ)
  • 1 κτσ σουσάμι (10 γρ)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, την μαγιά, την μαγειρική σόδα, το σκόρδο, την ρίγανη, το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Ρίχνουμε το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι, το σουσάμι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  4. Βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε διάμετρο όσο ειναι η λαδόκολλα.
  5. Κόβουμε τα πλαινά και έπειτα την χωρίζουμε σε ίσα κομμάτια.
  6. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί κουζίνας και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια επάνω σε κάθε κράκερ.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 170 c.

Τα πιο νόστιμα σπιτικά αλμυρά κράκερ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!

Όλοι θα νομίζουν πως είναι αγοραστά!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...