Υλικά
- 30 γρ στραγγιστό γιαούρτι (1 κτσ)
- 100 γρ νερό (1/2 κούπα)
- 30 γρ λιωμένο βούτυρο (1,5 κτσ)
- 1 κτγ ξηρή μαγιά (2 γρ)
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα (1 γρ)
- 1 κτγ σκόρδο σε σκόνη (2 γρ)
- 1,5 κτγ ρίγανη (2 γρ)
- 180 γρ αλεύρι γ.ο.χ (1 κούπα)
- 1 κτγ αλάτι (2 γρ)
- 1 κτσ σουσάμι (10 γρ)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, την μαγιά, την μαγειρική σόδα, το σκόρδο, την ρίγανη, το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι, το σουσάμι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε διάμετρο όσο ειναι η λαδόκολλα.
- Κόβουμε τα πλαινά και έπειτα την χωρίζουμε σε ίσα κομμάτια.
- Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί κουζίνας και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια επάνω σε κάθε κράκερ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 170 c.
Τα πιο νόστιμα σπιτικά αλμυρά κράκερ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!
Όλοι θα νομίζουν πως είναι αγοραστά!!
Καλή σας επιτυχία!!