Καλοκαίρι = παγωτό! Και παγωτό = Καλοκαίρι! Η συνταγή για παγωτό που ακολουθεί είναι εύκολη, γρήγορη και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή!
Υλικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος (τουλάχιστον 30% λιπαρά) ή 1 έτοιμη σαντιγί (σε τενεκεδάκι)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια σκόνη ή ένα κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος είτε με μαρίζ, είτε στο μίξερ για να γίνει σαντιγί (οι χρόνοι διαφέρουν ανάλογα το μίξερ. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι μόλις αποκτήσει υφή γιαουρτιού σταματάμε το χτύπημα, γιατί θα κόψει!)
- Αν χρησιμοποιήσετε την έτοιμη σαντιγί, καλό είναι να βάλετε το τενεκεδάκι στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια την χτυπάτε στο μίξερ, επιζητώντας το αποτέλεσμα που αναφέρθηκε παραπάνω, αναφέρονται λεπτομέρειες και στην συσκευασία.
- Αναμειγνύετε τη σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Και… έτοιμο!
- Τοποθετείτε το μείγμα σε μπολ που μπαίνει κατάψυξη, καλύπτοντάς το με μεμβράνη που να ακουμπάει το μείγμα (έτσι αποτρέπονται οι κρύσταλλοι) και κλείνετε με το καπάκι του.
- Το αφήνετε για τουλάχιστον 6 ώρες. Τότε είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Δεν χρειάζεται ξανά χτύπημα!
Παραλλαγές
Μπορούν να γίνουν αρκετές παραλλαγές και να φτιάξουμε πολλές γεύσεις παγωτού, χρησιμοποιώντας την παραπάνω συνταγή ως βάση.
Παγωτό μόκα: Προσθέτοντας μία κουταλιά νες καφέ πριν από το τελευταίο χτύπημα.
Παγωτό στρατσιατέλα: Προσθέτοντας τριμμένη κουβερτούρα (είτε κανονική, είτε γάλακτος) πριν από το τελευταίο χτύπημα.
Παγωτό σοκολάτα: Προσθέτοντας 2 κουταλιές κακάο ή 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα, πριν από το τελευταίο χτύπημα.
athensmagazine.gr