Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Σπιτικοί κύβοι Νοστιμιάς Χωρίς Συντηρητικά!!

Σπιτικοί κύβοι Νοστιμιάς Χωρίς Συντηρητικά!!

 

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ ζωμό κοτόπουλου (από τα κόκκαλα κότας που βράσαμε)
  • 1 σελινόριζα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο σέλινο
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 50 γρ ελαιόλαδο (4 κτσ)
  • 30 γρ αλάτι (1,5 κτσ)
  • πιπέρι

Ταψί 25χ35 εκ.

Ο κάθε κύβος αντιστοιχεί για 500 γρ νερό!

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα κόκκαλα από ένα ολόκληρο κοτόπουλο για 40-45 λεπτά.
  2. Κόβουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την σελινόριζα, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το πράσο, το μαϊντανό, τα φύλλα από το σέλινο, τις σκελίδες σκόρδου, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Αφαιρούμε τα κόκκαλα από τον ζωμό και τον στραγγίζουμε.
  4. Ο ζωμος κότας που θα χρησιμοποιήσουμε είναι 800 γρ. και τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
  5. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  6. Αφαιρούμε από την φωτιά την  κατσαρόλα και πολτοποιούμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ.
  7. Σε ένα ταψάκι 25χ35 στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
  8. Με μια σπάτουλα στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες ή για όλο το βράδυ.
  9. Ξεφορμάρουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ισα κομμάτια τους κύβους.
  10. Τους τυλίγουμε με ειδικά χαρτάκια για τρόφιμα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα αποθηκεύουμε μέσα σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη έως και 2 χρόνια.
  11. Αν θελουμε βάζουμε απευθείας το μείγμα σε παγοκύστες και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη εάν δεν έχουμε χώρο.

Χρησιμοποιούμε τους κύβους νοστιμιάς σε σούπες, σάλτσες, λαδερά , κρεατικά ή όπου αλλού θέλουμε

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...