Ήταν ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ. Η οικογένεια συγκεντρώθηκε γύρω από το τραπέζι για να φάει ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, το στιφάδο. Το κρέας ήταν μαλακό και νόστιμο, η σάλτσα ήταν πλούσια και αρωματική. Όλοι απολάμβαναν το γεύμα τους και αισθάνονταν ζεστασιά και ευτυχία.
Το στιφάδο είναι ένα πιάτο που συνδέεται με ζεστασιά, αγάπη και παράδοση. Είναι ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο.
Υλικά
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
650 γραμμάρια μοσχαρίσιο
κρέας σε κομμάτια
1.900 γραμμάρια μικρά ξερά
κρεμμυδάκια
3 καρότα
6 μανιτάρια Agaricus
1 ποτήρι του κρασιού
κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πελτέ
30 γραμμάρια φρέσκια
ντομάτα
1 κ.γ. γλυκειά πάπρικα
4 φύλλα δάφνης
λίγους κόκκους πιπέρι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι
1 νεροπότηρο νερό