ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
3 ποτήρια νερού νερό ζεστό
200 ml σπορέλαιο
ΓΕΜΙΣΗ:
5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
μαϊντανό
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι! Ανοίγουμε λακουβίτσα και ρίχνουμε την μαγιά, την ζάχαρη, πάνω στο αλεύρι το αλάτι και το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε ρίχνοντας και το λάδι εναλλάξ! Θέλουμε ζύμη αφράτη
Την σκεπάζουμε για 2 ώρες
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε ισα κομμάτια
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλίτσες
Αυτές τις μπαλίτσες τις ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια
Τοποθετούμε στο κέντρο τους γέμιση και τα κλείνουμε και φτιάχνουμε πάλι μπαλίτσα την οποία μπαλίτσα την πατάμε να γίνει πάλι φυλλαράκι το οποίο φυλλαράκι το χαράζουμε πάνω 3 μαχαιριές
Βάζουμε στο τηγάνι 1 κιλό σπορέλαιο να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί
xrysessyntages