Είναι η χαρά του ανοιξιάτικου και καλοκαιρινού ελληνικού τραπεζιού: γεμιστά λαχανικά. Κληρονομημένη vegetarian και plant-based διατροφή, όπως μας την παρέδωσαν οι αγαπημένες μας γιαγιάδες. Όμως πόση γέμιση από ρύζι χρειάζονται όταν είναι ωμά τα υλικά, για να βγουν σωστά γεμισμένα όταν ψηθούν;
Σύμφωνα με το icookgreek.com, όταν φτιάχνετε ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθια ή μελιτζάνες γεμιστές, θα πρέπει να υπολογίζετε περίπου μια μεγάλη κουταλιά της σούπας ρύζι για κάθε λαχανικό, καθώς με το ψήσιμο το ρύζι φουσκώνει και καταλαμβάνει πολύ περισσότερο χώρο από τον αρχικό.
Επιπλέον θυμηθείτε ότι για το ρύζι της γέμισης σε ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθια ή μελιτζάνες ιδανικό θεωρείται το τύπου «Καρολίνα».
Περισσότερα για τα γεμιστά εδώ.