Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Συνταγή για αφράτους κολοκυθοκεφτέδες με τυρί και το μυστικό για να μην “ρουφάνε” το λάδι

Συνταγή για αφράτους κολοκυθοκεφτέδες με τυρί και το μυστικό για να μην “ρουφάνε” το λάδι

Οι κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και κίτρινα τυριά αποτελούν ένα ωραίο ορεκτικό, για να το συνοδεύσετε με ένα ποτήρι κρασί ή με την αγαπημένη σας μπύρα. Όταν είναι έτοιμοι, μπορείτε να τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό κολοκυθάκια [10-12 κολοκυθάκια περίπου]
  • 3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 5 αβγά
  • 400 γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στην χονδρή πλευρά του τρίφτη, τα στύβουμε όσο μπορούμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για να αποβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Όταν θέλουμε να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2-3΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.

 Enimerotiko.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...