Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Συνταγή για ακαταμάχητες πατάτες φούρνου – Το μυστικό με το λεμόνι που θα κάνει τη διαφορά

Συνταγή για ακαταμάχητες πατάτες φούρνου – Το μυστικό με το λεμόνι που θα κάνει τη διαφορά

Αποτελούν το συνοδευτικό για ατελείωτες συνταγές, όμως αυτές οι πατάτες φούρνου είναι τόσο νόστιμες που τρώγονται και σκέτες.

Υλικά

  • 6-7 μέτριες πατάτες
  • 1 λίτρο νερό (με το μάτι)
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή όπως αλλιώς μας εξυπηρετεί. Βάζουμε στο ταψι και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο

Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη, το δενδρολίβανο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάνε παντού τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα

Ρίχνουμε το νερό στο ταψί, όσο χρειαστεί λίγο πριν σκεπάσει τις πατάτες. Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά.

Δοκιμάζουμε να έχουμε μαλακώσει οι πατάτες και να έχουν πιει το νεράκι τους

 

Extra tip

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό tip για τις πατάτες είναι πως δεν θέλουν λεμόνι. Ναι, καλά ακούσατε. Τουλάχιστον για όσο ψήνονται, καλό θα ήταν να το αποφύγετε και αν λατρεύετε την λεμονάτη γεύση, προσθέστε χυμό λεμονιού λίγο πριν βγάλετε το ταψί από τον φούρνο. Το λεμόνι σφίγγει τις πατάτες και δεν γίνονται όσο βουτυράτες θέλουμε.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...